Nyheder

Flere danskere vender hjem end tidligere – nettoindvandringen er større end udvandringen

Ifølge de seneste undersøgelser er antallet af danskere der både bor og arbejder i udlandet uændret over de seneste par år. således anslået det at omkring 86.000 danskere lige nu arbejder i udlandet.

86.000 danskere arbejdede i udlandet i 2015

I alt arbejdede cirka 86.000 danskere i udlandet. Udoover disse bor et endnu større antal danskere i udlandet men mange vælger, selvom de flytter til udlandet fortsat at arbejde i Danmark. Der er således mange danskere der bor på den anden side af både den tyske og den svenske grænse i byer som Malmø og Flensborg som hver dag vælger at pendle på arbejde.

Når man ser på hvor flest danskere vælger at rejse til er Storbritannien den klart mest populære destination. En af forklaringerne på dette er både at der er gang i den engelske økonomi samt at det er nemt at rejse dertil og man forstår sproget fra dag et.

100.000 udenlandske arbejdere i Danmark

Til sammenligning så var der ved udgangen af 2015 omkring 100.000 udenlandske arbejdere i Danmark. Flertallet af disse kommer fra Tyskland og Sverige såvel som Polen og et par øvrige østeuropæiske lande. Dermed er en flere årig negativ trend blevet vendt da Danmark igennem flere år har oplevet en netto udvandring hvilket flere erhvervsorganisationer har været bekymret for da Danmark ligesom mange andre europæiske lande i disse år med en ældende befolkning. Men med de seneste tal viser det sig at flere navnligt højtuddannede danskere vender hjem igen som seniorer for at nyde deres pension efter en årrække i udlandet.