Guides

3 ting du finder billigere i Danmark end i udlandet

Danmark har et rygte for at være et dyrt sted at leve og opholde sig, og dette er også ganske korrekt i langt de fleste tilfælde. For når det kommer til for eksempel fødevarer, så er det kun nordmændene, der kan slå os i høje priser. Men der er skam også undtagelser til denne generelle regel. Så hvis du genre vil vide, hvor man kan spare penge i Danmark – hvis du selv overvejer at vende tilbage på et tidspunkt, så kommer der her en kort liste med tre ting du næppe finder billigere i udlandet.

1: Boliglån – intet slår realkreditssystemet

Det første som er værd at skrive sig bag øret hvis man overvejer at flytte tilbage til Danmark er at vi har verdens billigste boliglån. Dette skyldes kort og godt, at vi har vores helt unikke realkreditlån hvor realkredits institutioner kan købe og sælge bolig obligationer på et frit og åbent marked. Dette betyder, at man kan omlægge sit lån på flere måder og på nuværende tidspunkt betaler de danske boligejere næsten ingen rente, så længe der er lav tillid til de internationale finansmarkeder. Derudover er det unikt, at man kan låne op til 80% af sit boliglån via realkreditten og dermed slipper man for at tage et højtforrentet lån i en bank som det ellers er cotume i de fleste lande.

2: Mobilpriser

Den næste som man kan spare mange penge på ved at komme retur til Danmark er ens telefonregning og dette skyldes ikke kun at man ikke skal foretage ligeså mange udlandsopkald som tidligere men i stedet det faktum at Danmark har nogle af verdens mindste priser på telefoni. Det er også efter overvejende dansk pres at mobilpriserne igennem de sidste par år er blevet sat væsentligt ned. Det er dog ikke kun indenfor telefoni, at man kan spare penge. Det samme gør sig nemlig også i overvejende grad gældende indenfor internet, hvor Danmark har nogle af de laveste gennemsnits priser i EU.

3: Fitness abonnementer

Et tredje sted hvor man kan se frem til store besparelser i dagligdagen ved at vende hjem til Danmark er når det kommer til fitnessabonnementer. Selvom et gennemsnittetlig abonnement for en fitnesskæde koster imellem 2-300 kroner herhjemme, så er det ingenting i forhold til hvad man kan komme til at betale i vores nabolande.

Her er priserne ofte 50% højere end herhjemme. Denne store forskel skyldes flere ting men først og fremmest at der meget tidligt har været en lang række priskrige. Og netop i disse uger starter endnu en herhjemme så hvis man godt kan lide at gå i fitness så er der udsigter til endnu større besparelser end vi alllered4e er vant til. På trods af de lave priser er der dog mange som vælger at købe noget fitnessudstyr og træne hjemme i ens egen bolig. Hvis du hælder mest til denne mulighed kan du finde et stort udvalg af fitnessudstyr her.