Guides

Efter udenlandsk studieophold: Bedste måde at få styr på økonomien igen

Det kan være en fantastisk oplevelse at komme på et udenlandsophold under sit studie. Det kan både styrke ens CV samtidig med, at man får et nyt perspektiv på livet. En af de svære ting for mange er perioden efter, man er kommet hjem igen, hvor man skal have styr på ny bolig, arbejde og resten af livet i Danmark igen.

I denne artikel vil du lære, hvordan du finder et arbejde og får styr på økonomien, når du kommer hjem igen.

Spørg din gamle arbejdsgiver om et arbejde

Langt de fleste overser muligheden for at få et arbejde hos ens gamle arbejdsplads. Det er et godt sted at starte, da din gamle chef kender dig, ved du kender til arbejdet, selvom du har været væk i nogle måneder.

Nu tænker du sikkert:

Hvordan spørger jeg min gamle chef om et arbejde uden, det bliver akavet?

Den bedste måde at gøre det er, ved at skrive en kort og præcis besked til ham, hvor du forklare, at du er kommet tilbage fra dit udenlandsophold og leder efter et sted, hvor du kan arbejde.

 

Få hjælp fra dit universitet til at finde et arbejde

Hvis ikke du vil tilbage til din gamle arbejdsplads, kan du altid få hjælp fra dit universitet. De er vant til at folk kommer tilbage efter deres studieophold og har brug for et job.

Fordelen ved at finde et job igennem dit universitet er, at de har kontakt til mange virksomheder, som alle leder efter dygtige medarbejdere.

De fleste universiteter har ofte en karrierevejleder tilknyttet, som både kan hjælpe dig til at finde ud af, hvad der er interessant for dig, og hvordan du skriver en god ansøgning.

 

Tag et praktikophold med dit drømmearbejde

Selvom du gerne vil have styr på økonomien, er det endnu vigtigere, at du finder et arbejde som du godt kan lide. Et praktikforløb kan være en god måde at teste, hvilken type arbejde der interesserer dig. I nogle tilfælde kan du få et betalt praktikforløb, mens du ikke vil blive betalt i andre tilfælde.

Selvom lønnen ikke er ligeså god, som et normalt job, så er det en god investering i din fremtid. Du kan altid komme igennem din praktikperiode, ved at låne penge billigt, hvilket du kan læse mere om her.

 

Lej et værelse og bo billigt

Udover at øge din indkomst, ved at få et nyt arbejde, er det også vigtigt at holde dine omkostninger nede.

De bedste måder at spare penge på er ved at gøre følgende:

  • Lej et billigt værelse.
  • Spis det samme hver dag, hvor du laver en stor portion mad hele ugen.
  • Tag en periode på et par måneder, hvor du ikke tager i byen.