Guides

Er du flyttet tilbage til København? Gode råd og tips hertil

Ude godt og hjemme bedst. Sådan lyder et kendt ordsprog, og det er noget, mange kan nikke genkendende til, når de efter en periode udenlands flytter tilbage til København igen.

Det kan dog være svært at vende hjem igen. I dag går udviklingen hurtigt, og mange ting er derfor ikke, som man forlod dem. Derfor guider vi dig i det følgende i forhold til, hvad du skal gøre, hvis du lige er vendt hjem eller overvejer det.

Fokus på at bygge et hjem

Det allervigtigste når man skal føle sig hjemme et nyt sted er at have noget, man kan kalde hjem, og hvor man føler sig tryg. Derfor er det vigtigt, at du hurtigt skaber rammerne for denne mulighed.

Du skal altså lynhurtigt finde et sted, hvor du kan lide at bo, og hvor du føler dig tryg. København er en populær by, og der er for at sige det mildt meget kamp om boligerne, men der er dog stadig nogle tips til hurtigt at finde dit eget.

Findroommate har lavet en platform lige præcis til dette formål. På platformen bliver du præsenteret for en masse, der leder efter en roommate som dig. Hvis du for en periode er interesseret i at bo i en leje bolig og have en roommate, er dette en rigtig god mulighed for dig. Klik her hvis det lyder interessant.

Det kan godt være, at det ikke lyder så attraktivt at bo sammen med en anden, som du ikke kender, men det kan være en rigtig god måde hurtigt at skabe et nyt, social netværk. Vedkommende har formentlig nogle venner i byen, og hvis I kommer godt ud af det sammen, er det også i vedkommendes interesse at invitere dig med til sine sociale arrangementer.

Facebook er din ven

Du får forhåbentlig også andre venner, men i starten er Facebook din bedste ven. Du kan bruge Facebook til rigtig mange ting. Eksempelvis er der under begivenheder alle mulige fede forslag til, hvad der sker i byen på en given data. Disse begivenheder bliver typisk ikke vist andre steder, og er et rigtig godt bud på aktiviteter, du kan lave for at møde nye mennesker.

Du kan også bruge Facebook til at finde grupper med mennesker, der står i samme situation som dig. Ved at søge lidt rundt på Facebook vil du finde ud af, at du på ingen måde er den eneste, der mangler nogle at socialisere sig med.

Kom udover stepperne

Det kan være svært at tage det første skridt til kontakt, men ved at gøre det et par gange, bliver du forvent med det og finder ud af, at folk typisk vil være positivt stemt mod dig, når du tager kontakt. Disse succesoplevelser vil speede processen op mange gange i forhold til at få et socialt netværk.