Guides

Find hjemlig hygge uden for de store byer

Har du været bosat i udlandet og skal du til at vende tilbage til Danmark igen? Når du skal finde din drømmebolig i Danmark, kan det være en fordel at kigge uden for de store byer, for at finde den bedste danske hygge. I denne artikel har vi samlet 4 grunde til at du skal bosætte dig i en af mindre byer.

Lokalliv i mindre byer

Grunden til at mange danskere elsker at bo i nogle af de mindre byer, frem for de store byer er det lokale liv, som der ofte opstår i mindre byer.

I små byer kender alle hinanden, man kander den lokale købmand, bageren, blomsterhandleren og hvem der ellers er i byen. Og det lokale liv, er med til at gøre det hyggeligt at bo i området.

Samtidig har du ofte en god mulighed for at få en god relation til naboen. I mindre byer snakker naboerne ofte mere sammen, end i de store byer.

 

Mindre stress og jag

Grund nummer to til at du skal bosætte dig i en lille by, er at der er mindre stress og jag. Mange danskere foretrækker de små byer, fordi der ikke er den samme trafik, færre mennesker og generelt mere ro i de mindre byer.

Det er en fordel for dig, der godt kan lide at gå en tur i byen, hvor du kan slappe af. Eller dig der godt kan lide at cykle, uden at du skal stoppe hele tiden fordi der er lyskryds eller andre cyklister foran dig.

 

Perfekt for børnefamilier

Den tredje grund til at de små byer er gode at bosætte sig i, er at de er perfekte til børnefamilier. I de små byer kan børnene føle sig hjemme i hyggelige omgivelser. Samtidig er det lokale liv der er i de mindre byer perfekt til børnefamilien.

Mange børnefamilier føler sig stresset, når de bor i de større byer og vælger derfor at flytte lidt væk. Samtidig kan mange børnefamilier godt lide at være tæt på naturen, så børnene får mulighed for at lege og have det sjovt i naturen, uden at der er en stor vej lige på den anden side at hækken.

 

Bedre økonomi

En sidste grund til at du skal flytte til en lille by, er at du kan få meget mere for pengene. Boligpriserne i de største byer bliver kun større og større mens du i mindre byer kan få et flot og stort hus til færre penge.

Det er derfor en fordel at kigge efter et hus i de mindre byer, hvis du godt kunne tænke dig et stort hus, måske med en dejlig have til.

Du kan også finde et langt større udbud af forskellige boliger. Du kan derfor nemmere finde din drømmebolig, når du søger lidt væk fra de store byer.

Samtidig kan du være heldig at finde en bolig til en billig pris, fordi dem der ejer boligen gerne vil af med den. Der kan desværre ske det, at nogle i de mindre byer kommer til at ”strande” med et hus, som de ikke kan komme af med. Det er fx hvis nogle arvinger har overtaget et hus, som de behandler ved privatskifte, hvor arvingerne selv skal opgøre boet, som de i nogle tilfælde vælger at sælge. Du kan læse mere om privat skifte af dødsbo her.

Det er ærgerligt at nogle ender med at stå med et hus i de mindre byer, som de ikke så nemt kan komme af med, men det kan ses som en fordel for dig, der gerne vil flytte til de mindre byer, da du kan spare mange penge på at finde en billig bolig.