Guides, Nyheder

Gode råd til at finde bolig som hjemvendt

Det kan være svært at finde bolig i Danmark, når man vender hjem efter en årrække i udlandet. Pludselig står man på dansk jord igen, men man mangler mange af de kontakter, som andre danskere har. Vi har samlet nogle gode råd til dig, som er hjemvendt og prøver at finde bolig.

Gå på kompromis

Det kan være nødvendigt at gå på kompromis med dine boligønsker, når du netop er hjemvendt. Det er dog vigtigt at huske, at det ikke nødvendigvis er den bolig, som du skal have for altid.

Hvis du eksempelvis har ønsker om at bo i København, kan det være nødvendigt at finde en lejlighed, som ligger lidt udenfor byen. Du kan altid leje en anden lejlighed senere, når den perfekte bolig dukker op.

Det vigtigste når du vælger bolig, er at du ikke sætter dig i en lejlighed, som er for dyr. Du bør ikke gå på kompromis med prisen, da du kan risikere at blive tynget for hårdt at din økonomi.

Vælg en privat udlejer

Der er ofte lang ventetid for at få en lejlighed i et boligselskab, så det kan være nødvendigt at søge lejlighed hos en privat udlejer.

Mange er nervøse ved at vælge private udlejere, da der er folk, som har haft dårlige oplevelser, men sandheden er, at det ikke kun sker hos private udlejere. Hvis du vælger en privat udlejer, kan du sikre dig selv ved at læse kontrakten grundigt. Derudover skal du også tage billeder af alle skader og mangler på lejligheden ved indflytning. Disse billeder skal sendes til udlejeren med anbefalet brev indenfor 14 dage fra indflytningen. På den måde kan du ikke komme til at hæfte for noget, som ikke er din skyld.

Begynd at skabe et netværk

Når du kommer til landet, kan det være en god idé at begynde at skabe et netværk med det samme. Tag kontakt til gamle venner over Facebook, og så er du allerede godt i gang.

Mange finder bolig ved at sende forespørgsler ud i deres netværk på Facebook, og du kan sagtens få spredt din forespørgsel ud til mange mennesker, hvis du har et lille, men aktivt netværk.