Nyheder

Hjemvendt fra udlandet og vil gerne gøre din bolig mere miljøvenlig?

Klimadebatten raser mere end nogensinde før og der er tydelige tegn på at indlandsisen ved polerne er ved at smelte. Vi behøver ikke kun at se til, men ved at være bevidste omkring vores valg af bolig og ikke mindst konstruktion og kan vi være med til at ændre vores planet til det bedre.  Her nogle tips til, hvordan du gør din nye bolig mere miljøvenlig og energireducerende.

 

Isolering

Ved at have fokus på hvordan dit hus er isoleret kan du være med til at udlede mindre varme fra huset og derved mindske CO2 udslippet.  Fordelen ved at have et godt isoleret hus er, at varmen ikke slipper så nemt ud, med det resultat, at du ikke behøver at opvarme huset så mange gange. En god måde at sikre en effektiv isolering af huset er gennem husmursisolering, hvilket vil sige, at der mellem den ydre mur og den indre bliver indført et isoleringsmateriale.  Hvis det skal være i den bæredygtige ånd, vil et genbrugsmateriale være at foretrække, hvor papiruld, vil være et godt granulat at vælge.  Papiruld er et genbrugs  – og eller overskudsprodukt, som er lavet af returaviser.  Papirulden kan bruges i stort set alle vægge og lofte. Papirulden indeholder ingen skadelige stoffer og derfor gavnligt at vælge ikke kun overfor miljøet, men hvis der skulle vær en person i husstanden der har astma.   Dertil er papirulden ret lydisolerende.  I forlængelse af dette vil det være endnu bedre at vælge et loft bestående af akustik puds, hvilket vil sige at du får et akustikloft, der er med til at absorberer lyden og endda i miljøvenlige materialer og et smart design. Få mere inspiration her.

 

Bæredygtige energikilder

Når du skal bygge dit nye bæredygtige hjem er det en selvfølge, at overveje hvordan huset skal opvarmes. Der er flere forskellige modeller her.  En af dem er opvarmning ved et varmepumpesystem. Det fungerer på de måde, at en varmepumpe transformere koldt luft til varmt, hvorved at den tager luft udefra og laver det til varmt indenfor.  En anden bæredygtig måde, at undgå fossile brændstoffer som olie og kul til at varme dit hus op med er ved solceller. Solcelleenergi er smart på den måde, at de optager energien fra solens varme, oplagre dem og anvender dem til at opvarme huset med.  Ikke nok med at miljøet bliver skånet, varmeregningen vil også imødekomme et drastisk valg.

 

Reducer energiforbruget

Vores køleskabe og ovne er evige kilder til et stort energiforbrug, da begge tager utroligt meget strøm. En måde du kan reducere deres energiforbrug på, er ved at investere i et miljøvenligt køleskab, ligesom du kan reducere dit energiforbrug ved at bruge mikroovnen i stedet for ovnen.