Nyheder

Hjemvendte danskere kan ende på integrationsydelse

Efter de nye stramninger på integrationsydelsen, er en lille andel af danskere kommet i klemme. Stramningen er kommet til, på grund af den større mængde af flygtninge, som er kommet til Danmark i løbet af de seneste måneder. Integrationsministeren Inger Støjberg indrømmer det rammer nogle danskere, der ikke har været i Danmark over en længere periode. Den omstridte ydelse skal få flere af flygtningene i arbejde på kortere tid, og dette gælder også “gamle” danskere, der er kommet tilbage til Danmark.

Jeg er naturligvis ikke blind for, at nogle danskere, som har levet i udlandet i en længere årrække, også vil blive omfattet af reglerne. Men sagen er den, at det ikke vil være i overensstemmelse med vores internationale forpligtelser at have en direkte forskelsbehandling af danskere og andre, der kommer hertil. Og regeringen mener, at ydelsens formål, nemlig at sætte skub i integrationen, er så vigtig, at vi har accepteret, at den også kommer til at omfatte en gruppe, som den egentlig ikke er tiltænkt, udtaler Inger Støjberg

Det er et stort problem for fx. danskere bosiddende i Sverige, der arbejder i Danmark til daglig. Selvom de arbejder i Danmark, er det stadig et problem for dem, når de har haft deres bopæl udenfor Danmark over en så lang periode. Den nedsatte integrationsydelse gør det svært, når man gerne vil flytte hjem til Danmark og finde sig et hus.

Ejendomsmægleren Boligtilbolig.dk har hjulpet flere danskere, der netop har været i denne problemstilling. Det kan være en svær omvæltning, når uvidende danskere kommer tilbage og finder ud af de skal klare sig på integrationsydelsen, fordi de går ind under denne. Boligmarkedet i Danmark er kun gået en vej de sidste mange år, som gør det yderst svært at finde lejeboliger til så få penge.