Guides

Indret terrassen med smukke terracotta krukker

Foråret og sommeren står endelig for døren og terrassen skal igen gøres klar til mange gode timer brugt i solen. En af de helt store tendenser i år er at indrette terrassen med smukke krukker i terracotta. Ikke nok med at krukkerne er smukke i deres brændte farver, der er her også god mulighed for at få noget grønt på terrassen med planter af forskellig art plantet i krukkerne.

Få følelsen af græsk sommer og sol

Den græske terrasse i Sydeuropa er fyldt med smukke krukker og eksotiske planter. Samme stemning har du god mulighed for at genskabe med de rigtige krukker. Den danske sommer er overraskende nok varm nok til, at man kan plante lidt af de arter, som man også ser i krukkerne i Sydeuropa. Figentræet er for eksempel et rigtig godt bud på en plante, som sagtens kan trives i det danske klima. Ikke nok med at figentræet leverer lækre frugter, træet er også smukt i sin mørkegrønne farve og med de store blade. Citrontræer og oliventræer har også gode muligheder for at komme i det danske klima og skaber alle den der følelse af sydeuropæisk stemning på terrassen.

Køb dine krukker på denne hjemmeside.

Køb smukke planter

De smukke planter i dine terracotta er altafgørende for det endelige indtryk. Netop derfor kan det være en god ide at læse godt op på, eller at få de gode råd hos din forhandler, inden du investerer i middelhavsplanter til terrassen. Mange af dem har brug for at blive sat indendørs til vinter og det er derfor vigtigt, at du har mulighed for at kunne sætte dine planter ind i varmen, når frosten kommer.

Brug krukkerne i drivhuset

Græske terracotta havekrukker er ikke kun smukke på terrassen. Et oplagt sted at skabe en oase med smukke krukker og flotte planter er også i drivhuset. Her kan du for eksempel indrette dig med et lille bord, et par stole og skønne planter. På den måde kan du forlænge sæsonen og finde læ i et til tider omskifteligt dansk klima. Drivhuset er i øvrigt et udmærket sted at stille sine planter hen over vinteren for at beskytte planterne fra den værste frost.

Krukker i brændte farver indendørs

En helt anden mulighed for at få den der sydlandske stemning i privaten er ved at bruge krukker og planter aktivt i ens indretning. Terracotta er smukke brændte farver, som ofte vil være en god parallel til den ellers meget enkle skandinaviske indretningsstil. Invester i en smuk indendørs plante og tilføj din indretning noget grønt i en smuk krukke. På den måde vil du få glæde af dine krukker hele året og ikke kun i forår og sommer månederne. Generelt kan man sige, at planter og grønt i smukke krukker altid er en god ide at tilføje til ens indretning, hvad enten det er udendørs på terrassen eller i drivhuset, eller om det er indendørs i køkkenet eller stuen. Uanset, så vil terracotta krukker vække associationer til varmere himmelstrøg. Det er altså en god måde at tilføje noget eksotisk.