Råd

Kom hurtigt i job i en ny by

Når man flytter til en ny by eller vender hjem fra udlandet, så kan det være svært at komme tilbage på jobmarkedet. Dit netværk er måske flere hundrede kilometer væk, og de virksomheder der før var i din jobkikkert, er også alt for langt væk. Her kan du læse mere om, hvad du kan gøre som jobsøgende i en ny by.

Opdatér dig online

Ligesom når du søger job på normal vis, så er det vigtigt at opdatere sit CV og sine oplysninger online, når man søger job i en helt ny by eller landsdel. Den potentielle arbejdsgiver skal lynhurtigt kunne se, at du er bosat i Skanderborg og ikke i København. Opdater derfor gerne dine oplysninger et par uger før du flytter, hvis muligt.

Husk at platforme som LinkedIn og Facebook er vigtige faktorer i din jobjagt. Hvis du vil gøre chancerne for at blive fundet større, så bør dine informationer stemme overens med dit rigtige liv. Så hvis du er flyttet, har fået nye kompetencer, lært nye styresystemer eller lignende, så sørg for at opdatere det på dine profiler på sociale medier, så du kan blive fundet på nye relevante informationer om dig.

Der er mange små og næsten ukendte kroge på profiler på de sociale medier, som mange glemmer at opdatere og rette til, når de flytter, får nyt job eller lærer nyt. Undersøg de spor du spreder, når du opretter jobhistorik på de sociale medier – måske en potentiel arbejdsgiver kunne misforstå din bopæl eller ønskede arbejdsområder.

Få professionel hjælp

Er du havnet i en helt ny landsdel, hvor du ikke har mange forudsætninger for at finde et nyt job gennem dit netværk nu og her, så mangler du måske professionel hjælp.

Hos Ballisager.com kan du få yderst kompetent hjælp indenfor jobsøgning, rekruttering og karriererådgivning. Du kan få en oversigt over ledige relevante stillinger i dit nærområde, og oprette en bruger med vedhæftet CV. På den måde har Ballisagers konsulenter og karriererådgivere hurtigt mulighed for at kontakte dig, med henblik på at matche dig op med dit drømmejob.

Rekrutteringsbureauet tager ikke bare kontakt til virksomhederne, men har året rundt gensidig kontakt med de virksomheder, der søger ny og god arbejdskraft. Derudover har Ballisager også kontakt med jobcentre landet over, hvorfor du gør godt i at registrere dig som jobsøgende på denne rekrutteringsside.

Konkretiser dine kompetencer

Sidst men ikke mindst, så er det vigtigt ikke at glemme, hvor du kommer fra. Har du været på arbejdsmarkedet i mange år, i en landsdel eller bydel, så har bidraget med særlige kompetencer og færdigheder, så benyt dig af disse i din jobjagt.

Er du så heldig at blive inviteret til en jobsamtale, så lad din kommende arbejdsgiver vide, hvilket geografiske erhvervsområde du er ”vokset op i”. Hvis du fremhæver 3 vigtige kompetencer, der gør netop din jobhistorik relevant og interessant, så har du allerede gjort dig bemærket til din samtale eller i din ansøgning.