Nyheder

Kommet hjem til Danmark og vil gerne starte en webshop?

Hvis man har været bosiddende i udlandet i flere år og kommer hjem til Danmark, så kan det være svært at finde fodfæste og vænne sig til den danske måde at gøre tingene på.  En måde hvorpå, man stadigvæk kan gøre brug af sine egne metoder er ved at blive herre i eget hus og eksempelvis lave en virksomhed. Denne nemme måde at komme i gang med en virksomhed kan være ved at lave en webshop, hvorfor der her kommer nogle tips til, hvordan man laver sin egen webshop.

 

 

Find ud af hvad formålet er med webshoppen

Inden man starter med at lave sin egen webshop er det vigtigt at finde ud af, hvilket formål der egentligt er med webshoppen. Er det meningen man skal ud og være markedsleder inden for den specifikke branche eller er det med henblik på, at hygge sig med den og bare drive den fordi det er sjovt. Det er vigtigt at gøre sig overvejelser omkring formålet, for ellers er der en ret stor chance for at webshoppen ikke bliver den forventede succes.

 

Find et domænenavn

Når man har fundet ud af, hvilket formål der er med hjemmesiden, så skal man give den et domænenavn. Et domænenavn er det navn folk vil søge på når de skal finde frem til hjemmesiden og de ydelser eller produkter der end måtte sælges. Det vil være en skam, at skulle ændre domænenavn efter et halvt til et helt år, fordi det ikke passer til den ydelse eller de produkter der sælges. Det kan forvirre det kundesegment man potentielt set allerede har fået og det vil tage noget tid at opbygge virksomhedens brandnavn igen. Derfor er det alfa og omega at finde et navn der repræsentere virksomheden på bedste vis.

Indholdsstyringssystem

Ligesom man skal finde ud af formålet med ens hjemmeside, er det i den forbindelse ret relevant, hvilket indholdsstyringssystem man skal bruge. Et indholdsstyringssystem eller CMS system, er det der er med til at bestemme hvor nemt det er at redigere på hjemmesiden og her findes to typer af systemer, som man kan anvende alt afhængigt af, hvor mange produkter der er på hjemmesiden. WordPress er et cms system, som er god at bruge hvis man enten har en hjemmeside der udelukkende er informativ eller har et knap så stort produktsortiment.  Fordelen ved WordPress er, at det er nemt at sætte op og ikke mindst redigere i, ligemeget om man har meget it-erfaring eller ej.   Med wordpress er det nemt at tilføje produkter til din hjemmeside. Magento er ligeledes en open -s ource platform og er nem at redigere sit indhold i.  Den største forskel er bare at Magento er bedre til flere produkter med flere transaktioner. Webhotel til Magento er derfor en smule dyrere end til WordPress. Et webhotel er det sted alle filer vedrørende hjemmesiden bliver gemt, hvilket man kan læse mere om her.