Flere danskere flytter til udlandet, det kan enten være på grund af nyt arbejde, kæreste, børn eller en anden ting. Skattereglerne kan være meget svære at have styr på, hvis ikke man vælger at blive rådgivet af et advokatfirma. Det kan i værste tilfælde ende med en stor bøde, som du kunne have undgået, hvis du var opmærksom på de forskellige regler.
Det er ofte på grund af sit arbejde, at man flytter til udlandet over en periode, men man har stadig lidt tilknytning til Danmark, hvis man fx ejer et hus. Følgende forudsætninger er gældende for denne korte guide:
Du ansættes af et firma i det givne land, som du skal opholde dig i. Det kan enten være et underfirma til hovedfirmaet i Danmark, men vil ofte være mere fordelagtigt at stifte et selskab i landet, så du hurtigere kan få arbejdstilladelse.
Skal jeg betale dansk skat af min indtægt?
Selvom du er skattepligtig i Danmark under en udstationering, kan du undgå at betale dansk skat i følge ligningslovens §33A. Følgende regler skal overholdes:
- Du skal opholde dig udenfor Danmark i 6 måneder
- Du må maksimalt opholde dig i Danmark i 42 dage inden for en 6 måneders periode
- Ophold i Danmark må kun være ferie eller nødvendigt arbejde i forbindelse med din udstationering.
Løn udbetales af dansk firma?
Selvom din løn bliver udbetalt af det danske hovedfirma, er du stadig frataget dansk skat, hvis du følger ovennævnte regler. Dette skal anmodes om fritagelse, ellers vil du automatisk betale dansk skat.
42 dages reglen
Én dag tælles hver gang du passer 00:00. Dette gælder også for fx mellemlandinger i Danmark. Du vil altså bruge 1 af dine lovlige dage i Danmark, hvis du kort mellemlander og flyver videre til sverige.
hvis du fx lander 23:30 og flyver igen 00:30 tæller dette for 2 dage, så det anbefales at være opmærksom på evt. mellemlandinger, da det hurtigt kan tage 2 dage selvom man ikke kommer ud fra lufthavnen.
Vi kan ikke drages til ansvar for en evt. skattebøde på bagrund af dette indlæg.
Seneste kommentarer