Guides, Nyheder

Skal du flytte til København? Dette skal du have styr på

Skal du snart flytte til København, men er du i tvivl om, hvor du skal starte med boligsøgningen, kan du læse videre og blive klogere på, hvad du huske at tage stilling til og hvad du skal styr på, så din flytning bliver så nem og hurtig som mulig.
Hvad end det er første, anden eller tredje gang, du skal flytte, er der en lang række praktiske ting, du huske. Du kan med fordel starte med at skrive alle vigtige datoer ned: Hvornår skal du være ude af din nuværende bolig og hvornår skal du flytte ind i den nye?

 

Kontakt en boligadvokat

Som første led i et sikkert boligkøb, kan du med fordel kontakte en boligadvokat, der kan hjælpe dig, så du ikke køber katten i sækken. En boligadvokat varetager kun dine interesser, og ikke sælgers, som en ejendomsmægler ofte vil gøre. Du bestemmer selv, hvornår du vil tage kontakt til en boligadvokat, men ofte er det når købsaftalen skal gennemgås, at boligadvokaten er særligt nyttig. Han eller hun kan også hjælpe dig med, at gennemgå energimærkning, tilstandsrapport og andre komplicerede dokumenter. Der findes et væld af dygtige og erfarne boligadvokater i København, der kan hjælpe dig med et sikkert boligkøb her.

 

Meld flytning til dem der skal informeres

Hvis du gerne vil komme godt fra start med din flytning, skal du begynde med at informere de rigtige folk om, at du skal flytte. Du skal oplyse din nye adresse til den kommune, du flytter til senest fem dage efter, at du har skiftet bopæl. Mange glemmer at melde flytning til Post Danmark, men dette er dog rigtig vigtigt, så alt din post bliver eftersendt, hvis ikke du har fået oplyst om din flytning til alle dine interessenter såsom din bank, forsikringsselskab, sportsklubber og andet.

 

Har du brug for et flyttefirma?

Hvis du skal flytte i et stort hus eller en lejlighed i indre København på 5. sal, kan et flyttefirma gøre flytningen meget nemmere. Et flyttefirma kan klare alt det hårde arbejde for dig, eller du kan bede om hjælp til de større og tungere opgaver. Husk dog at undersøg om det flyttefirma, du vælger har en forsikring, der dækker i tilfælde af at noget skulle gå galt. Undersøg de mange forskellige udbydere der findes, så du kan finde det helt rette flyttefirma, der matcher kvalitet og pris.

Både i begyndelsen af din boligjagt, inden flytningen og under flytningen, er det vigtigt at have styr på de alle de praktiske aspekter, så din flytning ikke volder dig problemer og giver dig unødig hovedpine. En boligadvokat i København der kender byen og de mange byområder kan blandt andet hjælpe dig i starten af din boligjagt med et sikkert boligkøb, så du ved, hvad du investerer dine penge i.