Guides

Tilbage fra udlandsophold? Sådan kommer du i dansk julestemning

De fleste, der har været på et længere udlandsophold eller er bosat i udlandet kender det: savnet på den danske jul fyldt med hygge.

Har man været bosat i udlandet i længere tid, kan savnet på Danmark, men især de danske traditioner, heriblandt juletraditionerne, trænge sig på.

Er du hjemvendt fra et langt udlandsophold, kan det godt være svært at finde tid til julehygge midt i flytning, papirarbejde og alt hvad det ellers indebærer at flytte hjem. Vil du gerne have nogle tips til hvordan du kan føle den danske jul helt tæt på i en travl tid, så læs med nedenfor.

Husk at julehygge

Den danske jul starter allerede før juleaften, og det er derfor vigtigt, at du kommer i rigtig julestemning før selve julen, så du kan føle julehyggen.

En god måde at komme i julestemning på er at invitere dine venner over til en hygge-aften i julens tegn. Dette behøver ikke være noget, der tager lang tid at planlægge.

Sørg for lidt godt til ganen i form af tørrede frugter, eksempelvis figner og dadler, klementiner, mandler og lignende, og hertil skal selvfølgelig være gløgg, som du kan få færdiglavet i de fleste supermarkeder. Udover forfriskningerne, kan du tilføje til hyggen med hjemmelavet julepynt og konfekt.

Både forfriskningerne og aktiviteterne til den hyggelige aften tager ikke lang tid at planlægge, og kræver meget lidt forberedelsestid, hvilket gør det muligt at julehygge, selv i en travl tid.

Gør din lejlighed klar til jul

Udover, at det er vigtigt at julehygge, stammer en stor del af julestemningen fra din egen lejlighed. Ligesom når vi skal til fest, og tager pænt tøj på, som bevirker, at vi kommer i feststemning, bidrager en lejlighed, som er dekoreret, så den er klar til jul, også en del til julestemningen.

Med en flytning, og sandsynligt flytterod, kan det være svært at overskue, at dekorere lejligheden. Dog behøver du ikke de store juledekorationerne. Få ting kan nemlig gøre en stor forskel.

Først og fremmest er et juletræ vigtigt i en dansk jul. Har du ikke den store plads i din lejlighed, kan selv et lille juletræ gøre tricket.

Med juletræet følger selvfølgelig juletræspyntet, men udover dette, er der også andre små detaljer, der kan bidrage stort til julestemningen. Eksempler herpå kan være lyskæder i lejligheden, og små præg af jul, i form af sofapuder med julemønster, et juletræstæppe og levende lys med duften af kanel.

Især et juletræstæppe kan gøre underværker, idet det sammen med lysene, der dufter af kanel, vækker nostalgi.

 

Der er altså adskillige måder at føle hyggen som den danske jul bringer med sig i en travl tid efter et længere udlandsophold. Som det er illustreret ovenfor behøver det ikke at kræve den største indsats og planlægning, samtidig med at det stadig er muligt at føle julen helt tæt på med masser af hygge.