Guides

Tre gode råd til dig, der vender hjem til Danmark

Har du opholdt dig i udlandet i en længere periode, og har du nu valgt at vende hjem til lille Danmark, er der selvfølgelig nogle forandringer, du skal være forberedt på. Danmark er et skønt lille samfund, men vender du hjem fra eksempelvis et land i Asien, er det naturligvis et lidt andet land, du kommer hjem til rent kulturelt. Her i artiklen er der tre råd, som du kan benytte dig af, så det hele bliver lidt mere overskueligt.

Få hjælp til at finde en bolig

I forbindelse med din hjemkomst skal du have fundet et sted, hvor du kan slå dig ned. Du skal have fundet en bolig, og det kan være svært, hvis du giver dig i kast med det på egen hånd. Først skal du have fundet en ejendomsmægler, der kan finde lige den netop bolig, du drømmer om. Når den rette bolig er fundet, er du dog ikke helt i mål. Du skal have underskrevet en købskontrakt, og til det skal du bruge en boligadvokat. Med hjælp fra en boligadvokat er du sikker på, at den kontrakt, der bliver underskrevet, ikke indeholder ubehagelige overraskelser. Med en boligadvokat kan du tilmed tage et såkaldt advokatforbehold, som kan være en billig fortrydelsesret. Får du ikke hjælp, kan du risikere, at du ikke er dækket ind, hvis der skulle ske skader på hjemmet, hvilket kan sætte dig i en økonomiske kattepine. Har du brug for hjælp, så find en boligadvokat her, som nok skal hjælpe dig hele vejen til det nye køb.

 

Vær forberedt på andre skattesatser samt licens

Vender du hjem fra Asien, er du nok vant til nogle andre skattesatser, end dem du vil blive mødt med nu. Undersøg derfor skatten på henholdsvis din private indkomst samt eksempelvis beskatningen af din bolig. Det er helt sikkert noget andet, end hvad du kender gennem din tid i udlandet. Du kan med rette søge rundt på nettet, men ellers kan du læse det hele på SKATs hjemmeside eller ringe ind til dem. Derudover skal du være opmærksom på eksempelvis licens, som er noget, du skal betale uanset hvad, hvis du altså har internet, fjernsyn, radio osv. Der er kort sagt nogle ændringer, og dem skal du have undersøgt.

 

Cyklen er din nye bedsteven

Du har med garanti kørt meget i taxa, hvis du har boet i Asien, på grund af den lave pris. Det er dog formentlig slut nu, hvis du ikke vil ødelægge din økonomi. Her i Danmark er det nemlig dyrt, og faktisk er offentlig transport heller ikke just billigt. Derfor er det klare råd, at du anskaffer dig en cykel. Specielt i storbyen er den eminent. Du får motion, det går hurtigt, og det er komfortabelt, da du ikke står klemt i en bybus. Desuden er det en fleksibel løsning, idet du ikke skal være opmærksom på bus- og togtider – nej, du hopper blot på jernhesten, når du skal frem og tilbage.

Til sidst er der bare at sige – velkommen hjem!