Nyheder

Vi er et udrejsende folk

Der kan være mange grunde til, at danskerne vælger at prøve lykken i et andet land. Nogle tager på udveksling under studierne. Andre tager til udlandet med det formål, at booste deres karrierer liv, mens de resterende tager på længere rejser for at øge deres verdens kendskab.

Alle har deres helt egne grunde, for at rejse ud i verden, men lige meget hvilken en man tager, så er der nogle grundlæggende tanker man brude gøre sig inden man skal afsted på sit livs rejse. Hvilke kulturforskelle er der, bruger de mon det samme hævekorts type som vi gør her hjemme i Danmark, opholds tillades for længere for ophold i det givende land og mange andre parametre. Disse udfordringer er dog kun en mindre sten på vejen, den største kamp mange får er faktisk når de kommer tilbage fra et længerevarende ophold i udlandet.

Flere danskere vender hjem

Der er en stigende tendens, at flere danskere vender hjem, det er nemlig de færreste der gør deres udflytning perminnet. Dette skyldes i fleste tilfælde, enten at folk har svært ved at falde helt til, grundet for store kulturforskelle, eller de lider af den danske trygheds sygdom, som gør at de skal tilbage til det velkendte. For andre sker det, når de skal stifte familie med ønsket, at deres børn skal vokse op med de samme oplevelser og værdier, de selv er vokset op med. Trangen til at komme tilbage kan være mange, og under alle omstændigheder, så er det her der kommer flest udfordringer.  For nogen kan det være understøttelse der kan være problemet, hvor folk kommer i klemme. For andre kan det være køb af bolig, da der er bestemte regler for hvor længe man skal have være bosat, før det er tilladt at købe fast ejendom. Disse parameter er videre uddybet i vores artikel omkring ting man skal være opmærksom på, når man flytter tilbage til Danmark, som kan læses her.