Nyheder

Odense eller København som bopæl?

Mange der har planer om, at flytte tilbage efter udlandsophold mangler inspiration til bopæl. Og hvis du ikke har et bestemt sted, hvor du har tilhørsforhold til. Kan du her læse om de 2 storbyer Odense, og København. Dette kan give dit et indblik i byerne, som kan hjælpe dig med at træffe dine valg ift. Bopæl.

Odense

Hvis man står overfor nyt studie, kan Odense være en rigtig god by. For i Odense er der rigtig mange uddannelser, inden for alle typer fag. Og udover at det er en god studie by, er det også billigere at bo i Odense end andre storbyer. Dette gør at man har flere penge, til at gå ud og hygge sig for.

Og dette er også en god grund til, at vælge at flytte til Odense. For i Odense er den gennemsnitlige pris for 140m2 bolig 2,1 mio. kr. Dette er hvad du kan købe, en lejlighed på ca. 50 kvm for i København. Det vil sige, at du får mere bolig for pengene ved at bo på Fyn.

Odense er en mindre storby, og man vil derfor ikke opleve samme transporttider som i København eller Aarhus. For mange af de boliger der ligger i Odense, ligger så man nemt kan komme rundt til sin arbejdsplads. Man behøves ikke køre i bytrafik, og langt ud på landet for at finde industrikvarterer. Og hvis man lige netop ønsker, at bosætte sig uden for byen kan man nemt dette. Man kan f.eks. købe en grund og lade j-jensens stå for nedrivning af det gamle hus.

Derudover der også masser af Historie i Odense, som du fleste ved er mest kendt for forfatteren HC. Andersen. Men du kan i Odense også opleve masser af smukke bygninger og kirker, som er med til at give byen sjæl.

Også kan du i Odense både spise og drikke lokalt, for i Odense er der masser af lækre spisesteder. Og du finder alt fra street food marked, til traditionel dansk mad som kan skyldes ned med en Odense pils.

København

Det er ikke nogen tvivl om, at København er en eftertragtet by at bo i. Det kan derfor også være svært, at få et sted at bo i hovedstaden. Men hvis først man finder et sted, vil have alt hvad hjertet begærer tæt på.

For om sommeren kan du i København bade, hvilket ikke er normalt for en storby. Og om vinteren kan du både stå på skøjter og ski, uden at skulle køre ud af byen. Dette er også bare nogen af grundene til, at København er så fantastisk.

Og i København behøves du aldrig, at kede dig. For der er masser at lave, for enhver smag. Og du finder i København et gastronomisk mekka, hvor der er mad for alle og i alle prisklasser.  Du kan få kebab til en 20’er, street food ved vandet, og besøge Michelin alt sammen inden for overkommelige afstand.

Skoler og børnehaver har været godt til, at arrangere store legeområder. Så hvis man har børn, kan man uden bekymring bosætte sig i den smukke by.

Hvis du endnu er i tvivl, så besøg København og se hvad den har at byde på. Folk bor tæt, og det gør at der altid er legekammerater inden for en overskuelig radius til børnene.