Nyheder

Den fortabte søn (eller datter) vender hjem

Vi danskere er et udrejsende folk, der elsker at opleve fremmede himmelstrøg. Lige siden de store folkemigrationer til USA i 1800 tallet, har det at forlade den ”fædrene gård” været noget, der har trukket i os, på en måde som kan være svært at forstå, for de der aldrig har følt det.

Der er så mange der er udvandret il USA og andre lande, at der faktisk er opstået hele små samfund af danskere og deres efterkommere. Se blot på Elk Horn, der er en lille by i midt vesten i USA. Den fik sine 15 minutters fame, da den blev besøgt i DR’s succesprogram Spise med Price.

De fleste af os kan sikkert finde nogen på stamtræet, der enten har været eller stadig er bosat i udlandet. Måske har deres gren af familien været det i flere generationer. Derfor er det en ekstrastor fornøjelse når nogen af dem vender hjem til gode gamle Dannevang. Det skal fejres på behørig vis, og være noget der ikke glemmes foreløbig.

Mød den fremmede familie

For mange der har et familiemedlem, der vender tilbage til Danmark, er det første gang, at de skal møde denne gren af familien. Det er en oplevelse der præges af mange forskellige følelser, for hvad er denne person vant til? Er vedkommende dansker eller mere amerikaner/australier/englænder eller noget helt andet? Skal man give hånd eller skal man give dem et kram?

Uanset hvad man gør, så er det vigtigt, at man sørger for, at de føler sig som en del af familien, for det er de nemlig. Lige så meget som man selv er. Dette kan naturligvis gøre på mange forskellige måder.

Har man et kvindeligt familiemedlem der vender hjem, så giv dem da en lille gave, der kan være et evigt minde om besøget. Kig f.eks. her og se et fedt udvalg af smykker, der altid er en populær gave. Det skal ikke være prangende, men det må gerne være noget, der er rigtigt ”dansk”.

Man behøver ikke ”slagte fedekalven”, som man sagde i gamle dage, men sørg for at der bliver gjort noget ud af denne begivenhed, for det er ikke så ofte at man får et ”nyt” familiemedlem. Hvis det er en succesfuld oplevelse, så er det er også en god mulighed for, at det ikke blot er en engangsbegivenhed.