Nyheder

Er du hjemvendt til Aarhus efter en årrække i udlandet – få tips her

Mange danskere prøver for en rum tid at leve i udlandet, for at få noget perspektiv på livet og opleve andre kulturer, som uden tvivl vil give dem et boost på det personlige plan, i og med man lærer meget om sig selv ved at komme ud i nye omgivelser.

For mange er det at komme hjem også en ny start, hvorfor nogle ofte kan have svært ved at finde sig tilrette i de hjemlige omgivelser.  Her kommer der nogle tips til, hvordan man kommer bedst i gang med livet i Danmark igen.

 

Kontakt gamle forbindelser

Vi kender alle følelsen af at miste forbindelse til mennesker vi har haft det godt med, hvor gode venskaber ofte bliver lagt i glemmebogen, fordi man flytter til en anden by, hvorfor der ikke længere er tid til at se hinanden. Når man flytter til udlandet, så er det i den grad endnu sværere at holde forbindelse lige med sine gode kammerater, hvor det ofte kun er de bedste der bliver tilbage.  Mange frygter måske at det kan være svært at tage kontakten op igen, men faktum er, at de fleste er åbne og imødekommende, hvorfor de bliver glade for, at blive kontaktet igen. Det skal man ikke være bange for.  At have et godt netværk er en stor del af at føle sig hjemme og vide at der er personer, som vil hjælpe en, når man har allermest brug for det skal man ikke negligere.

 

Få styr på boligen

 

At bygge rede kan for nogle være angstprovokerende, i og med man hurtigt kan komme til at føle sig fanget i den ene eller anden grad. Det er dog den forkerte måde at tænke, i og med at man sagtens kan komme ud og rejse bare fordi man har skabt sig et hjem.  Aarhus er en god by at bosætte sig i, hvor den rummer mange forskellige boligkvarterer, som er favorable at bosætte sig i. Der er blandet andet kommet et nyt og fashionabelt kvarter nede på havnen, kaldet Aarhus Ø, hvor det ene nye boligkompleks efter det andet skyder op. Har man ikke råd til at betale for en helt ny hybel, så kan man sagtens finde et billigere alternativ i områder som Hasle eller på Trøjborg. Hvis man gerne vil have istandsat den billigt, så kan det være relevant at bruge udenlandsk arbejdskraft, hvilket er man kan læse mere om her.

 

Brug dine erfaringer fra udlandet

 

Selvom man er kommet hjem til Danmark, så er det ikke ensbetydende med, at man ikke kan bruge de oplevelser man har med fra udlandet konstruktivt.  Hvis de ikke kan bruges i arbejdsmæssig kontekst, så er det muligt at holde foredrag omkring sine oplevelser og derved motivere andre til at komme afsted.