Guides

4 ting du savner i udlandet

Mange af vores læsere bor i dag i udlandet, og når vi taler med dem, snakker de om alle de ting, som de savner ved Danmark. For selvom du er flyttet til udlandet og er glad for det, så er der stadigvæk mange ting, som du savner ved dit hjemland. Det kan være alt fra at sidde på en frokostrestaurant i København til at snakke med vennerne.

Her får du 4 ting, som udlandsdanskere siger, at de savner i udlandet, og som de ofte bare må have, når de kommer hjem til Danmark. Listen kan også bruges af os herhjemme, fordi den får os til at sætte pris på vores danske liv.

 

Venner og især familie

Når man hele livet har boet i Danmark, så har man selvfølgelig fået en masse venner, som det er svært at undvære. Det er endnu sværere for de fleste at undvære familien, da man trods alt kan få nye venner i udlandet.

Det tager lang tid at opbygge en ny familie, og det vil ikke ende med at være det samme, fordi du vil efterlade dine forældre, søskende osv. derhjemme.

 

Dansk mad

Der er masser af fantastisk mad i udlandet, men der er også mange ting, som du bare ikke kan få. Du kan ikke regne med, at du kan få en rugbrødsmad med spegepølse og remoulade. Det virker som en selvfølge for en dansker, men når du flytter til udlandet, så er det den slags, at du pludselig savner.

Oplevelsen af at sidde i ens by, f.eks. på en frokostrestaurant i København, og bare bestille det mad, som man elsker. Der er noget helt fantastisk ved mad, som man er vokset op med, og det bliver aldrig det samme at spise mad i udlandet.

Derfor ser du ofte udlandsdanskere skynde sig ned og købe det pålæg, som de voksede op med som børn.

Dansk mad er mange forskellige ting. Alt fra bøf til smørrebrød. Skal du finde en god bøf, så kan du klikke lige her.

 

Drikkevandet

Vi har alle sammen været i udlandet, hvor vandet ikke smager særlig godt. Vi er alle sammen vokset op med, at vi kan drikke vandet direkte fra vandhanen. Så danskere forstår ikke, at man i udlandet skal købe vand i plastikflasker.

Når en udlandsdansker lander på dansk jord, skynder de sig at få noget dansk vand, så det er sjældent de dyreste ting, som vi savner mest.

Selv når du sidder på en frokostrestaurant i København, er du vant til, at du kan bestille helt almindelig postevand, som ikke koster noget.

 

Det at cykle rundt i din by

De sidste par år har der været stort fokus på at cykle i de fleste lande, men der er stadigvæk langt vej op til danske standarder. Der er ikke noget mere dansk end at hoppe op på sin cykel og bare nyde vejret.

Vi håber, at dette indlæg får dig til at sætte mere pris på dit land.