Guides

Sådan får du mere motivation på arbejdet

At hive sig selv op hver eneste morgen for at tage på arbejde uden en drivende motivationsfaktor kan være udmattende i længden. I værste tilfælde kan dette også lede til et forhøjet stressniveau, og det er noget, man skal være bevidst om, så man er i stand til at kunne forbygge det. I denne artikel vil vi give dig vores bedste tips til, hvordan du kan opretholde en høj motivation på arbejdet.

Skil dig af med glansbilledet

Mange har et forvrænget billede af succeskriterierne for en arbejdsstilling. Mange drømmer om, at de har et job, de virkelig brænder for, men dette er desværre en sjælden realitet. Bryd dine forestillinger om, at du skal kunne mærke et drive for det, du laver helt ind i din sjæl, da det er ikke et succeskriterie. Et succeskriterie kan være at dine arbejdsopgaver er spændende og varierende eller at du har nogle super morsomme kolleger. Det er de færreste, der vågner op med et stort smil på læben, når de skal på arbejde, og derfor er det helt naturligt, at du heller ikke gør det.

En realistisk strukturering

Det kan være meget svært at bibeholde en høj motivation, hvis man har arbejde helt op til halsen. Her vil søvnen være det eneste tidspunkt, hvor man kan afstresse fra arbejdsopgaverne, og det vil derfor være svært at hive sig selv op hver eneste morgen.
Det er derfor en god ide at blive god til at strukturere din uge således at du har det store overblik over dine arbejdsopgaver og deadlines. Undgå at blive for optimistisk i forhold til hvor meget, du kan nå i løbet af ugen. For optimistiske tidsplaner skrider nemlig ofte.

Sund mad og nok med søvn

Disse to faktorer har en enormt stor betydning for, hvor motiveret du går på arbejde. Hvis du får genopladet dine batterier om natten og hvis din krop ikke har de rigtige ingredienser at arbejde med har du lettere ved at føle dig stresset, du bliver hurtigere irriteret, din koncentration falder og din tålmodig vil glippe. Samlet set vil det kun gøre din arbejdsdag endnu mere kaotisk og træls, og det er du ikke interesseret i.
Prøv en måned med sund mad og med genladede batterier, du vil allerede efter få uger kunne mærke en fornyet energi og et meget mere roligt sind.

Hvis du vi have råd til at vedligeholde en motivation kan du med fordel læse Simon Schmidt From blog. Han deler ud af sin erfaring indenfor at gå på arbejde med et positivt sind, og inden for videreformidling og undervisning.

Forhåbentligt kunne du bruge disse tips til at forøge din motivation, når du går på arbejde. Hvis ikke, skal du måske overveje at skifte over i et nyt arbejdsspor, så du forhåbentligt vil kunne genvinde motivationen igen.