Guides

Tips til at flytte hjem igen

Når du har været ude at rejse, på udveksling eller i en anden forbindelse har været væk fra Danmark, er det igen på tide at finde et sted at bo. I denne artikel finder du en række tips til, når du skal flytte hjem igen.

Har du planer om, at du skal ud at finde en bolig at leje, når du vender tilbage til Danmark? Så er der flere måder hvorved, du kan få fat i en eftertragtet bolig. Idet lejeboliger er super eftertragtede i store byer såsom København, Odense og Aarhus, så kan det være en lang proces at få fingrene i en lejlighed. Derfor skal du være opmærksom på, at hvis du ikke er svineheldig, så kan det tage flere måneder at få fat i bolig, så det er ikke noget, som du lige får styr på på en søndag.

Hvis du har god tid til at finde en lejebolig, så kan du med fordel skrive dig på i diverse boligforeninger. Det fungerer på den måde, at man betaler et beløb til den givne boligforening, således man bliver skrevet på en liste, og når man kommer øverst på listen, får man tildelt en bolig. Dog kan denne proces være super lang, da der ofte er flere års ventetid for at komme øverst på listen. Dog kan man være heldig og man er garanteret en bolig, hvis blot man er tålmodig.

Hvis du mere akut står og mangler en bolig, så er det bare med at udnytte dit netværk. Sørg for at udarbejde et speciel og spændende opslag på dine sociale medier, som dine venner kan være med til at dele. Det er sjældent, at det er dine nærmeste venner eller familie, som kan hjælpe dig med en ny bolig. Ved at dine venner og familie også deler dit opslag, kommer opslaget ud til deres netværk, hvor man kan være heldig, at nogen kender nogen som kan hjælpe dig med en lejlighed.

 

Få styr på indretningen

Selvom du endnu ikke har styr på boligen, så kan det være en god idé at købe diverse ting til boligen, så du ikke lige pludselig står og skal bruge flere hundredetusinde på nye møbler og andet interiør. Når du ikke ved om du får fat i en etværelseslejlighed eller en lejlighed med tre værelser, så er det en god idé at vente med at investere i nye møbler, da du endnu ikke ved om der er plads til dem i lejligheden. Dog er der visse ting, som man skal have uanset størrelsen på lejligheden. Lige her kan du finde håndklæder, som man altid skal bruge. Derudover bør man altid have en masse nipsting, som er med til at personificere dit hjem.