Guides

Det skal du huske, når du flytter hjemmefra

Første gang man flytter i eget hus, er der mange elementer, man skal huske på i processen. Beslutninger skal træffes, og man skal have forventningsafstemt med sig selv, hvor indgribende boligindretningen skal være. I artiklen her vil vi diskutere vigtigheden af de møbler og det interiør, man vælger at inddrage i sin boligindretning – og hvad man for alt i verden ikke må gå på kompromis med.

Hvordan skal man indrette sin første bolig?

Er man førstegangslejer eller husejere, kan det være svært at vide, hvordan man skal gribe indretningsprocessen an. Skal man gå all-in på indretningen og alene købe de allersmarteste elementer, eller skal man kun købe, hvad der er nødvendigt for at opretholde et almindeligt og gennemsnitligt hjem? Denne forventningsafstemning er svær, men ikke desto mindre er det vigtigt, at man har klarhed, førend man påbegynder indretningsprocessen.

Vælger man at gå all-in, er det egentlig rimelig ligetil derfra. Indretningsstilen kan fastsættes helt efter eget ønske, og man skal bare huske, at man skal føre samme stil gennem hele boligen for at få et gennemtænkt helhedsindtryk. Det er selvfølgelig forskelligt i forhold til, hvordan man økonomisk er stillet. Har man fuldtidsarbejde, er der selvfølgelig flere penge at gøre med, end hvis man er studerende. Men det er altså ikke stilen eller prisen, der spiller ind. Det er derimod det helhedsindtryk, man vælger at efterstræbe.

Vælger man derimod at gå ad den ’funktionelle’ vej, kan man være mere ligeglad, når man vælger interiør til boligen. Hermed skal man nemlig ikke tænke helhedsindtryk, når man indretter, men man skal i stedet tænke i de funktionelle baner. Denne løsning minder mest af alt om den traditionelle studie-løsning. Man ved, at man senere skal indrette en anden bolig, og man gider derfor ikke gøre det helt store ud af en midlertidig lejlighed.

Det må man ikke gå på kompromis med

Nogle ting må man dog ikke gå på kompromis med, når man indretter boligen, idet det er elementer, der har en helt fundamental betydning for hverdagen. Et godt eksempel er sengen. Man må ikke gå på kompromis med den seng, man køber, idet det kan resultere i en dårlig nattesøvn og derved en ringere livskvalitet i hverdagen. Dårlig nattesøvn er opskriften på dårligdomme, da søvnen er en af hovedingredienserne i forhold til, at man ikke har det godt. Får man ikke den søvn, man skal have, kan man heller ikke præstere dagen efter. Det er et bevist faktum, der ikke er til at spøge med.

Er du heller ikke i tvivl om, at en god nattesøvn er nøglen til bedre velvære, kan du finde massevis af komfortable senge hos Bedre Nætter.