Guides

Gode råd til istandsættelse af boligen

Har du planer om at flytte tilbage til Danmark i nærmeste fremtid – så skal du læse med her. Hvis du førhen har flyttet, så ved ud med garanti, hvor stressende det kan være at flytte. Uanset hvor stressende flytteprocessen er, så er det vigtigt, at du istandsætter din kommende bolig inden du reelt flytter ind. Det vil med garanti ærgre dig over, at du ikke lige tog dig tiden til for eksempel at male væggene inden alle møblerne blev rykket ind i lejligheden. Det er langt nemmere at istandsætte boligen inden alle møbler og andet interiør kommer ind i boligen. I denne artikel kan du finde gode råd til, hvad der skal istandsættes inden du flytter ind.

Isolering

Selvom solen er begyndt at komme frem efter en lang vinter, så har vi stadig kølige nætter. Derfor nytter det ikke noget, at du bor i en bolig, hvor der bliver udskiftet vinduer. Man kan næppe klare at udskifte alle vinduer på en enkelt dag. Derfor vil der være dage, hvor boligen ikke har nogen vinduer. Det er altså en god idé at have styr på isoleringen inden du flytter ind. Isolering handler ikke blot om vinduer, men i den grad også om taget. Få derfor en vurdering af tagets tilstand. Hvis du er heldig, så har den tidligere ejer sørget for at vedligeholde det, og det eneste du så skal gøre, er at blive ved med at vedligeholde det, så tagets levetid bliver forlænget.

Glem ikke haven

Skal du flytte ind i en bolig, hvor der er en tilhørende have – så må du endelig ikke negligere denne. Sørg for at haven er istandsat inden du flytter ind, ellers kan man ofte komme til at tilsidesætte haveprojektet. Vi nærmer os sommeren, så du vil med garanti blive glad for at have istandsat haven, så den står flot til alle sommerens arrangementer. Har du en træterrasse, så kan du med fordel undersøge Nanostone.dk. Her kan man nemlig både finde rensninger til træterrassen, men også til fliser. Det gør langt mere for haven end man lige tror.

Mal

Selvom der efterhånden er er blevet maling, som fokuserer på bæredygtighed og mindsker mængden af giftige stoffer, så er det en god idé at male boligen inden du flytter ind. Malingen har en meget karakteristisk lugt, og man kan nemt få det smådårligt ved at befinde sig i et nymalet rum. Desuden kan det være en lang proces at male hele boligen, hvis der også skal spartles og rengøres inden. Desuden er det vigtigt, at man ikke glemmer at male loftet. Det er en svær proces at male loftet, hvis alle møbler er inde i boligen. Regn med at hver væg cirka som minimum skal have to omgange med malingen. Hvis væggen er rød eller en anden stærk farve, så skal væggen mindst have tre omgange med maling, da farven ellers vil kunne anes.