Guides

Sådan sikrer du dig selv og din familie

Det er altid en god idé at sikre sig selv og sin familie, hvis man nu er ude og rejse, og man skulle komme ud for en ulykke eller lignende. Man vil altid gerne sikre sig, at det man efterlader, er i gode hænder, både hvad angår familie, men også hvad angår ejendele og værdier. Hvis det værst tænkelige sker, at et nærtstående familiemedlem omkommer i udlandet, er der rigtig mange ting, der skal tages hånd om. Udover at få styr på forsikringer og begravelse, kan det også være en god idé at anskaffe sig en bobestyrer, så man er sikker på, at der er en, der tager sig af ens ejendele, når man ikke længere selv er der til at gøre det. Hvis du vil vide mere om, hvad en bobestyrers funktion er, skal du læse med her.

Dette kan en bobestyrer gøre for dig

En bobestyrer kan være en autoriseret advokat, som er udpeget af skifteretten til at behandle et dødsbo. Dette er gjort for at sikre en høj grad af ekspertise inden for området. Derudover kan en bobestyrer også være en person, der er blevet udpeget i et testamente. Hvis en person ikke er blevet udpeget i et testamente, så har ægtefælle og arvinger også mulighed for at ønske, hvem der skal udpeges af skifteretten. Der kan derudover være mange forskellige årsager til, at man finder det nødvendigt at anmode om en bobestyrer. Det kan være, at der ikke eksisterer nogle myndige arvinger, at arvingerne er uenige eller at der efterlades en stor gæld, som kan være uoverskuelig at tage sig af som efterladt. En bobestyrer har mange forskellige opgaver under et skifte. Vedkommende har ansvaret for boets behandling og tilrettelægger også selv samarbejdet med arvinger og kreditorer. Derfor er det også vigtigt, at man allierer sig med en erfaren, og ikke mindst loyal bobestyrer, da det er nogle vigtige beslutninger, der skal træffes.

 

Føl dig sikker på dine ejendele og arvingers fremtid

Med en god og erfaren bobestyrer kan man altså føle sig i trygge hænder og roligt overdrage ansvaret af bo og ejendele, hvis man skulle komme ud for en alvorlig ulykke i for eksempel udlandet eller lignende. Man undgår altså, at arvingerne skulle komme i klammeri med hinanden over boets og de forskellige ejendeles fremtid, og uenighederne kan hurtigt blive løst. Ved at alliere sig med en bobestyrer er man altså med til at hjælpe sine arvinger på vej, hvis det værst tænkelige skulle ske. Hvis du ønsker at alliere dig med en erfaren bobestyrer, eller bare læse mere om, hvad en bobestyrer specifikt arbejder med, kan du klikke lige her og få mere at vide.